OKULUMUZ TARİHÇESİ

17.08.2023 114

                                                                                                                                                                         TARİHÇE

              Okulumuz 1975 yılında Güdül Lisesi olarak hizmete açılmıştır. Bakanlığımızın Mesleki ve Teknik Eğitimi geliştirme kapsamında nüfusu 10.000 den az olan yerlerde çok programlı liseler açılmasına ilişkin kararı doğrultusunda 1992/1993 öğretim yılında çok programlı uygulamaya geçip adı Güdül Çok Programlı Lisesi olarak değişmiştir. 1994 yılında da Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’nden Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlanmıştır.

              Zamanla binanın eskimesi ve yetersiz kalması nedeniyle Akdede A.Ş. Yönetim kurulu üyeleri İsmail, Mehmet ve Hüseyin Akdede tarafından anneleri Safiye Akdede adına yapılan yeni okul binası tamamlandı. 2005/2006 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı hizmetine sunulmuştur. Okulun ismi de Güdül Safiye Akdede Çok Programlı Lisesi olarak değiştirilmiştir.

             Milli Eğitim Bakanlığı’nın Orta Öğretimde okul çeşitliliğinin azaltılmasını esas alan çalışmaları ile birlikte mevcut Çok Programlı liseler Çok Programlı Anadolu lisesi şeklinde isimlendirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2014 yılında yayınlamış olduğu genelge ile okulumuzun ismi 2014/2015 Eğitim Öğretim yılından itibaren 9. Sınıftan başlamak üzere SAFİYE AKDEDE ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ olarak değiştirilmiştir.

            Kurumumuzda halen ana bina, Elektrik Elektronik Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Atölyeleri ve Erkek öğrenci pansiyon binası bulunmaktadır.